Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sobota 29. června 2024

Svátek slaví Petr, Pavel, zítra Šárka

Petr Pavel potvrdil stěhování prezidentského páru. Kde nově bydlí s manželkou Evou?

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Petr Pavel potvrdil stěhování prezidentského páru. Kde nově bydlí s manželkou Evou?

Andrea Malá

26. října 2023 18:30

Petr Pavel

Pracovní povinnosti si prezident Petr Pavel plní na Pražském hradě, jako místo k životu si ho ale po úspěchu v lednových volbách nezvolil. Dnes se potvrdilo, že hlava státu se definitivně přestěhovala na novou adresu. 

Bydleli na ní už jeho předchůdci v úřadu Václav Klaus a Miloš Zeman. Řeč je o pozdně klasicistní patrové měšťanské Lumbeho vile. Najdete ji na severozápadě Hradčan v bezprostředním okolí Hradu.

Pavel se na dům byl podívat už den po prezidentské inauguraci. "Evě se nejvíc líbilo ve sklenících, kde se kromě krásných květin, ovoce a zeleniny personál stará i o zdomácnělé kočky. U mě zabodovala půda, kde si dovedu představit ideální 'man cave' neboli chlapskou zašívárnu," uvedl tehdy na twitteru

O stěhování do vily informoval pro změnu na facebooku. "Micka se konečně přestěhovala do Lumbeho vily. A umožní nám sdílet ji s ní. Snad se jí bude v novém bydlišti líbit. Já jsem se mezitím prošel po Novém Světě, abych poznal místní atmosféru a nové sousedy," napsal tam.

Pavla čeká v dalších dnech náročný program, na Pražském hradě se totiž chystá velká sláva. Poprvé ve funkci prezidenta bude v sobotu u příležitosti státního svátku 28. října udělovat státní vyznamenání. 

Nejnovější zprávy