Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Neděle 8. září 2024

Svátek slaví Mariana, zítra Daniela

Počasí bude o víkendu pořádně žhavé. Na co se připravit?

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Počasí bude o víkendu pořádně žhavé. Na co se připravit?

Lenka Kučerová

20. července 2024 8:59

letní den, ilustrační fotografie

Přes Česko sice o víkendu začne postupovat studená fronta, ovšem před ní vyvrcholí příliv velmi teplého vzduchu. Projeví se to samozřejmě na teplotách. V neděli bude až 32 stupňů, vyplývá z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

V neděli navíc bude jasno až polojasno, takže na sluníčku bude opravdové horko. Dnes by mohlo být počasí snesitelnější, protože předpověď slibuje na většině území oblačno až zataženo. Maxima dosáhnou 28 stupňů. Tepleji může být jen v severozápadní polovině Čech.

Předpověď na sobotu:

Oblačno až zataženo, na severozápadě a severu až polojasno. Na jihozápadě a západě Čech místy, jinde ojediněle přeháňky nebo bouřky. Později odpoledne a večer od západu ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 19 až 15 °C, na severovýchodě až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 24 až 28 °C, v severozápadní polovině Čech až 30 °C, v 1000 m na horách kolem 21 °C. Slabý proměnlivý vítr 1 až 4 m/s.

Předpověď na neděli:

Jasno až polojasno. Později večer na západě až oblačno a ojediněle přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 18 až 14 °C. Nejvyšší denní teploty 28 až 32 °C. Slabý jihovýchodní až východní vítr do 4 m/s.

Nejnovější zprávy