Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pátek 18. října 2024

Svátek slaví Lukáš, zítra Michaela

Počasí bude příští týden místy deštivé, teploty klesnou

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Počasí bude příští týden místy deštivé, teploty klesnou

Lenka Kučerová

21. října 2023 17:52

Ilustrační foto

Český hydrometeorologický ústav na příští týden předpovídá místy slunečné počasí. Teploty ale budou postupně klesat a denní maxima se budou pohybovat kolem 16 stupňů.

V pondělí bude podle meteorologů polojasno až jasno, s místními ranními a dopoledními mlhami. Během odpoledne a večera se očekává postupné zvýšení oblačnosti, přicházející od jihozápadu. Noční teploty by se měly pohybovat mezi 5 až 9 °C, v Čechách dokonce až kolem 3 °C. Denní teploty dosáhnou 14 až 18 °C. Slabý vítr z jihozápadu o rychlosti 1 až 4 m/s bude postupně rotovat směrem na jihovýchod a východ.

Na úterý meteorologové predikují oblačno až zataženo, s přechodně polojasnými obdobími. Ranní a dopolední mlhy mohou omezeně výskyt, zejména v nižších polohách. Večer by se mohly objevit ojedinělé deštivé přeháňky, především v oblasti Čech. Noční teploty by se měly pohybovat mezi 6 až 10 °C, a při částečném vyjasnění s mírným větrem dokonce až kolem 4 °C. Denní teploty dosáhnou 11 až 16 °C, při déletrvajícím slunečním svitu až 19 °C. Vítr z jihovýchodu až východu bude mírný, s rychlostí 3 až 7 m/s.

Středa přinese oblačno až zataženo, a od jihozápadu se očekává přívalový déšť nebo přeháňky. K večeru by měly srážky postupně ubývat a částečně se rozestupovat oblačnost. Noční teploty budou v rozmezí 9 až 13 °C. Denní teploty dosáhnou 11 až 15 °C, na jihovýchodě a východě dokonce okolo 16 °C. Vítr, původně z jihovýchodu, se bude měnit směrem na jihozápad a západ a večer oslabí.

Čtvrtek přinese oblačno až zataženo, s přechodnými obdobími polojasna. Občas se může objevit mírný déšť nebo přeháňky, s občasnými mlhami. Noční teploty by se měly pohybovat v rozmezí 6 až 10 °C, a při zmenšené oblačnosti a slabším větru dokonce až kolem 4 °C. Denní teploty by měly dosáhnout 12 až 16 °C. Vítr bude slabý, během dne přechodně mírný, směřující od jihozápadu k jižnímu směru, o rychlosti 2 až 6 m/s.

Od pátku do neděle bude oblačno až zataženo, přechodně s polojasno. Místy mohou přechodně padat déšť nebo přeháňky, a občas se objeví mlhy. Noční teploty by se měly pohybovat mezi 7 až 12 °C, a při zmenšené oblačnosti okolo 5 °C. Denní teploty dosáhnou 12 až 17 °C.

Nejnovější zprávy