Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pátek 20. září 2024

Svátek slaví Oleg, zítra Matouš

POČASÍ: Česko zasáhne úmorné vedro! Může být až 38 stupňů

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

POČASÍ: Česko zasáhne úmorné vedro! Může být až 38 stupňů

Andrea Malá

8. srpna 2024 9:18

Horké počasí

Na nejteplejší týden celého léta to zatím vypadá po nadcházejícím víkendu. Teploty mají výrazně překročit třicítku, vyplývá z tvrzení i předpovědí meteorologů z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Meteorologové už v úterý uvedli, že je víceméně jisté, že přelom a hlavně začátek příštího týdne bude opravdu velmi teplý. Od neděle zesílí příliv velmi teplého vzduchu od jihozápadu do Česka, přičemž vlna veder může trvat i více dní. "Otazník ale stále panuje nad tím, jak teplý a suchý tento vzduch bude. Čím sušší a teplejší, tím je samozřejmě šance na vyšší odpolední maxima," vysvětlili experti. 

Podle nich sice není vyloučeno, že teploty budou lokálně stoupat i nad 38 °C, ale v tuto chvíli je pravděpodobnost velmi malá. "Tak jako tak, teploty kolem 35 °C nás čekají takřka s jistotou, a na větší detaily si musíme počkat s dalšími výpočty modelů," dodali meteorologové.

Předpověď na pondělí:

Jasno až polojasno. Nejnižší noční teploty 19 až 15 °C. Nejvyšší denní teploty 28 až 32 °C, na jihu Moravy až 35 °C. Slabý, přechodně mírný jihovýchodní až východní vítr 2 až 5 m/s.

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka:

Jasno až polojasno, postupně od západu přibývání oblačnosti a místy přeháňky nebo bouřky, i velmi silné. Nejnižší noční teploty 22 až 17 °C. Nejvyšší denní teploty 33 až 38 °C, během období zmírňování veder, v Čechách teploty pod 30 °C.

Nejnovější zprávy