Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pondělí 16. září 2024

Svátek slaví Ludmila, zítra Naděžda

Počasí dnes: Meteorologové řekli, kam až vyšplhají teploty! Bude vedro

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Počasí dnes: Meteorologové řekli, kam až vyšplhají teploty! Bude vedro

Andrea Malá

5. září 2024 12:09

Léto, ilustrační fotografie.

Meteorologové sice říkají, že výraznější změna počasí se blíží, ale druhým dechem dodávají, že aktuální vlna veder v Česku ještě není u konce. I dnes budou totiž teploty růst až nad třicítku, vyplývá z nejnovější výstrahy Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Nově vydaná výstraha upravuje územní platnost výstrahy před vysokými teplotami pro dnešní den, když přidává oblast Plzeňska a ubírá oblast na severovýchodě Zlínského kraje, vysvětlil ústav na sociální síti X. 

"Dnes odpoledne budou teploty zejména v oblasti Polabí, Poohří, na Plzeňsku a jižní a střední Moravě dosahovat až 32 °C," uvedli meteorologové. 

Vedro představuje vysokou zátěž na lidský organismus, hrozí nebezpečí přehřátí a dehydratace. Doporučuje se dodržovat pitný režim, zvýšit konzumaci neslazených nealkoholických nápojů a kombinovat je s minerálními vodami či omezit tělesnou zátěž v poledních a odpoledních hodinách. 

Vzhledem k pokračujícímu teplému a suchému počasí zůstává na celém území České republiky v platnosti také výstraha před nebezpečím vzniku a šíření požárů, a to do odvolání.

Nejnovější zprávy