Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sobota 27. července 2024

Svátek slaví Věroslav, zítra Viktor

Počasí dnes: Nejnovější varování před bouřkami a velkou vodou! V Praze na Vltavě...

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Počasí dnes: Nejnovější varování před bouřkami a velkou vodou! V Praze na Vltavě...

Andrea Malá

3. června 2024 14:04

Ilustrační fotografie

Začíná první ryze červnový týden, v jehož průběhu pozvolna porostou nejvyšší denní teploty. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Zatímco dnes dosáhnou maxima jen 22, výjimečně 24 stupňů, před víkendem vyšplhají až na 27 °C. 

Dnes je však třeba dát pozor na bouřky, které mohou být ojediněle i silné. Hrozí od pravého poledne do 20:00 na většině území s výjimkou severních a severozápadních Čech. Doprovázet je budou přívalové srážky s úhrny kolem 40 milimetrů a menší kroupy. 

Předpověď na pondělí:

K ránu zejména na východě ojediněle mlhy. Přes den oblačno až zataženo, místy, během dne na většině území přeháňky nebo občasný déšť, místy bouřky, ojediněle silné. Na severozápadě, večer i na ostatním území Čech srážky jen ojediněle a postupně až polojasno. Nejvyšší denní teploty 18 až 22 °C, na Moravě a ve Slezsku místy až 24 °C, v 1000 m na horách kolem 15 °C. Slabý proměnlivý nebo severní vítr 1 až 4 m/s, v bouřkách přechodně zesílí.

Předpověď na úterý:

Oblačno až polojasno, ráno ojediněle mlhy. Ojediněle, na horách během dne místy přeháňky. Na východě až zataženo a místy déšť, zpočátku i vydatnější, a ojediněle bouřky. Večer ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C, v severozápadní polovině Čech kolem 9 °C. Nejvyšší denní teploty 19 až 23 °C. Slabý severozápadní až severní vítr do 4 m/s se bude měnit na západní až jihozápadní. Na východě přechodně místy vítr mírný 2 až 6 m/s.

Předpověď na středu:

Polojasno až skoro jasno, ráno ojediněle mlhy. Během dne od severozápadu až oblačno a ojediněle, v severozápadní polovině Čech později místy přeháňky. Nejnižší noční teploty 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 21 až 25 °C, na jihovýchodě a východě až 27 °C. Slabý, přes den mírný jihozápadní až západní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na čtvrtek:

Polojasno až oblačno, zpočátku místy, postupně ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C, na severozápadě až 9 °C. Nejvyšší denní teploty 19 až 23 °C, na jihovýchodě až 26 °C. Slabý, během dne mírný severozápadní až západní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na pátek:

Polojasno až oblačno, ojediněle přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C, na severozápadě až 9 °C. Nejvyšší denní teploty 21 až 25 °C, na jihovýchodě až 27 °C. Slabý proměnlivý, během dne mírný západní až jihozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Nejnovější zprávy