Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Úterý 24. září 2024

Svátek slaví Jaromír, zítra Zlata

Počasí dnes opět překonalo rekordy, Česko zažilo v říjnu letní den

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Počasí dnes opět překonalo rekordy, Česko zažilo v říjnu letní den

Lenka Kučerová

11. října 2023 20:32

letní den, ilustrační fotografie

Teploty na mnoha místech v Čechách dnes překročily 25 °C. Podle meteorologů z Českého hydrometeorologického ústavu tak Česko zažilo letní den.

"Na řadě stanic byla naměřena rekordní maximální denní teplota pro 11. 10." uvedli meteorologové na Facebooku, konkrétní teploty ale neupřesnili.

Podle předpovědi si ale ještě několik teplých dní užijeme. Ve čtvrtek bude polojasno, na severozápadě oblačno, a během dne postupně až zataženo s deštěm nebo přeháňkami. Nejvyšší denní teploty ale vyrostou na 18 až 22 °C, na západě a severu Čech kolem 17 °C, na jižní Moravě kolem 24 °C.

V pátek bude zataženo až oblačno a ojediněle se objeví déšť, nejvyšší denní teploty ale dosáhnou na 21 až 25 °C. V sobotu pak bude polojasno až skoro jasno, a později večer se objeví déšť. Nejvyšší denní teploty ale vyšplhají na 22 až 26 °C.

V neděli se počasí zlomí. Na většině území hrozí přeháňky, nad 900 m postupně srážky smíšené nebo sněhové. Nejvyšší denní teploty pak spadnou na 9 až 13 °C.

V neděli hrozí další přeháňky, zejména na severu a severovýchodě nad 600 m i sněhové. Objeví se místy přízemní mrazíky a nejvyšší denní teploty klesnou na 8 až 12 °C.

Nejnovější zprávy