Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čtvrtek 19. září 2024

Svátek slaví Zita, zítra Oleg

POČASÍ do konce léta: Nejteplejší týden za více než sto let! A pak to přijde...

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

POČASÍ do konce léta: Nejteplejší týden za více než sto let! A pak to přijde...

Andrea Malá

14. srpna 2024 9:52

Počasí, ilustrační fotografie.

Česko zažívá mimořádně horký týden, zřejmě nejteplejší v letošním roce. Meteorologové už se však podívali na to, co bude následovat po něm. Teploty by se měly vrátit do letního normálu, vyplývá z výhledu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). 

Meteorologové se ve výhledu nejprve věnovali počasí v těchto dnech, když uvedli, že tento týden bude s velkou pravděpodobností jedním z nejteplejších 33. kalendářních týdnů od roku 1921. 

"V dalších třech týdnech až do 9. září se teploty už budou pohybovat kolem dlouhodobého normálu. Období od 12. srpna do 8. září jako celek by mělo skončit teplotně v normálu nebo slabě nad normálem," uvedli k tomu, co má následovat po nadcházejícím víkendu.

Shrnuli také, že týdenní srážkové úhrny se v posledních třech týdnech pohybovaly kolem dlouhodobého normálu. "Tento trend si i v následujících čtyřech týdnech udrží předpovězené srážky, přičemž je velká nejistota ohledně úhrnu srážek v týdnu od 19. do 25. srpna. Za období od 12. srpna do konce první zářijové dekády by mělo spadnout normální, popřípadě lehce nadnormální množství srážek," dodali meteorologové. 

Nejnovější zprávy