Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čtvrtek 19. září 2024

Svátek slaví Zita, zítra Oleg

Počasí: Jak bude o Vánocích? Meteorologové mají špatnou zprávu pro vlekaře

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Počasí: Jak bude o Vánocích? Meteorologové mají špatnou zprávu pro vlekaře

Andrea Malá

5. prosince 2023 9:27

Ilustrační fotografie.

Češi už začínají mít zcela konkrétní představu o tom, jak bude o Vánocích. Meteorologové totiž zveřejnili dlouhodobý výhled až do 31. prosince. Vyplývá z něj, že svátky přinesou jiné počasí, než jaké zažíváme momentálně. 

Teplotně má být období do konce měsíce průměrné, přičemž v současnosti jsou teploty podprůměrné. V závěru týdne už však maxima překročí nulu. "Další týdny budou pravděpodobně teplotně průměrné s minimálními teplotami v relativně nejteplejším týdnu od 18. do 24. prosince kolem -3 °C a nejvyššími kolem +3 °C," uvedli meteorologové.

Co se týká srážek, půjde celkově rovněž o průměrné období. ČHMÚ ale očekává velké rozdíly v jednotlivých týdnech. "V prvním týdnu očekáváme podprůměrné úhrny kolem 7 mm, ve druhém přes 10 mm a posledních dvou týdnech kolem 9 mm," poznamenali meteorologové.

Zatímco v tomto týdnu budou i v nížinách převažovat sněhové srážky, v dalších třech už budou smíšené nebo dešťové, přechodně i mrznoucí. Špatnou zprávou pro vlekaře je, že déšť se přechodně vyskytne i na horách.

Nejnovější zprávy