Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sobota 27. července 2024

Svátek slaví Věroslav, zítra Viktor

Počasí: Meteorologové upravili výstrahy. Povodňová hrozba vydrží až do víkendu

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Počasí: Meteorologové upravili výstrahy. Povodňová hrozba vydrží až do víkendu

Andrea Malá

4. ledna 2024 14:32

Povodně, ilustrační fotografie.

Meteorologové dnes upravili výstrahu na povodňové jevy a přidali novou kvůli náledí, zatímco varování před vydatnými srážkami zůstalo beze změny. Řeky budou na některých místech kulminovat až o víkendu. 

Meteorologové dnes ještě očekávají vydatnější srážky s úhrny kolem či nad 20 milimetrů na Šumavě, v Krkonoších a Orlických horách. Večer už budou od jihozápadu ustávat, během dne každopádně poklesne hranice sněžení a zejména na severu Čech se objeví smíšené nebo sněhové srážky i v nižších polohách.

"Hladiny rozvodněných toků budou během dne mírně kolísat v závislosti na rozložení a intenzitě srážek. Vlivem postupného ochlazování se situace v noci na zítra zklidní, srážky budou přecházet ve sněhové, toky budou postupně kulminovat a poté pozvolna klesat. V povodí Moravy budou toky kulminovat až během pátku," uvedl ČHMÚ na sociální síti X.

Počítá se ještě se vzestupem hladin na středním a dolním Labe. Dnes večer překročí řeka úroveň třetího stupně v Ústí nad Labem a Děčíně, kde bude kulminovat v průběhu soboty. Na Vltavě je vlivem manipulací udržována hladina na úrovni kolem třetího stupně v Českém Krumlově a nad prvním stupněm v Praze. 

Meteorologové také vydali jednu novou výstrahu. "Ve čtvrtek večer a v noci na pátek se na severu území při poklesu teploty pod 0 °C bude lokálně tvořit náledí, zejména od středních poloh," sdělili. 

Nejnovější zprávy