Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sobota 27. července 2024

Svátek slaví Věroslav, zítra Viktor

Počasí: Meteorologové vydali nová VAROVÁNÍ. Týkají se větru a situace na řekách

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Počasí: Meteorologové vydali nová VAROVÁNÍ. Týkají se větru a situace na řekách

Andrea Malá

3. ledna 2024 14:58

Ilustrační fotografie.

V Česku už v noci na dnešek stouply hladiny vodních toků, alespoň jeden ze tří stupňů povodňové aktivity byl dosažen na pěti desítkách míst. Meteorologové ve středu kvůli dalším očekávaným srážkám upravili již platnou výstrahu před povodněmi. 

Podle předpovědi může zejména na Šumavě spadnout do čtvrtka až 90 milimetrů srážek, proto je možné, že v povodí horní Otavy dojde k překročení třetího stupně povodňové aktivity. Největší riziko se týká profilů Stodůlky, Rejštejn a Sušice. "Na ostatních tocích v dané oblasti vystoupí hladiny až nad úroveň pro 2. SPA," uvedli meteorologové na síti X.

Dosažení druhého stupně hrozí také v povodí horní Moravy a horního Labe. Na dolním Labi bude hladina opětovně stoupat a postupně dosáhne druhého a v pátek zřejmě i třetího stupně povodňové aktivity. 

Zítra vstoupí v platnost také výstraha před silným větrem. "Ve čtvrtek během dne budou zejména v jižní polovině Čech dosahovat nárazy západního až jihozápadního větru místy nad 65 km/h. Později večer vítr zeslábne," dodali meteorologové. 

Nejnovější zprávy