Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Neděle 8. září 2024

Svátek slaví Mariana, zítra Daniela

Počasí: Meteorologové vynesli verdikt ohledně Vánoc. Budou bílé, anebo na blátě?

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Počasí: Meteorologové vynesli verdikt ohledně Vánoc. Budou bílé, anebo na blátě?

Andrea Malá

15. prosince 2023 9:39

Zima, ilustrační fotografie.

Do Štědrého dne zbývá devět dní, takže meteorologové už mohou s jistou mírou pravděpodobnosti vynést verdikt nad tím, zdali budou Vánoce bílé, anebo na blátě. Milovníci zimních radovánek by se měli připravit na špatné zprávy... 

Dnes se počítá s teplotami jen lehce nad nulou, ale už v dalších dnech se opět oteplí. "Převažovat bude hodně oblačnosti, sluneční paprsky se objeví většinou jen na malou chvíli," uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) na sociální síti X.

Teplejší počasí vydrží i na začátku následujícího týdny, následovat bude pozvolné ochlazování. "Vánoce budou v nížinách pravděpodobně i tak na blátě, na horách je naděje na sněhovou pokrývku vyšší," konstatovali meteorologové. 

Předpověď počasí na víkend

Předpověď na sobotu (00-24):

Zataženo až oblačno, později ojediněle až polojasno. Ojediněle mlhy. Místy slabý déšť nebo mrholení. Zpočátku nad 500 m, na východě i v nižších polohách déšť se sněhem nebo sněžení. Postupně srážky jen ojediněle. Nejnižší noční teploty v Čechách +4 až 0 °C, na Moravě a ve Slezsku +1 až -3 °C, během noci oteplování. Nejvyšší denní teploty 3 až 7 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na neděli (00-24):

Zataženo až oblačno, na jihozápadě místy, jinde jen ojediněle polojasno. Na horách ojediněle slabý déšť nebo mrholení, na severovýchodě zpočátku nad 1000 m déšť se sněhem nebo sněžení. Nejnižší noční teploty 4 až 0 °C, při zmenšené oblačnosti a slabším větru až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 5 až 9 °C. Mírný západní až jihozápadní vítr 2 až 5 m/s.

Nejnovější zprávy