Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sobota 27. července 2024

Svátek slaví Věroslav, zítra Viktor

Počasí: Mráz doplní sníh, teploty budou hluboce pod nulou

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Počasí: Mráz doplní sníh, teploty budou hluboce pod nulou

Jana Procházková

11. ledna 2024 6:25

Zima, ilustrační fotografie.

Ve středu se teploty v Česku pohybovaly kolem -20 °C, a meteoroložka Dagmar Honsová předpovídá, že zima nás neopustí ani v následujících dnech. Silné mrazy budou pokračovat až do víkendu, kdy se očekává příležitostné sněžení.

I po mrazivém startu nového týdne pokračují teploty v hlubokých mínusech. Ve středu ráno dosáhly až -20 °C v ostravské Porubě a -20,1 °C ve Vindavě na Jesenicku. Podle meteoroložky Dagmar Honsové přinese i čtvrteční ráno silné mrazy s teplotami od -7 do -14 °C. Během dne se očekává zataženo a meteorologové předpovídají i slabé sněžení. Denní teploty budou oscilovat mezi -4 až 1 °C.

​V pátek pak má být oblačno, ojediněle se objeví i sněhové přeháňky. Ranní teploty se budou pohybovat mezi -4 °C až -8 °C. Denní teploty se vyšplhají na 1 až 3 °C. A v podobném duchu se ponese i konec týdne.

Víkendová předpověď hlásí na sobotu oblačno až zataženo a ojediněle se mohou opět objevit sněhové přeháňky. Ranní teploty klesnou na -3 až -7 °C a během dne vystoupá rtuť teploměru na -2 až 2 °C.

Oblačná až zatažená obloha nás čeká i v neděli. Na horách napadne sníh a sněhové přeháňky se mohou objevit i jinde. Ranní teploty se budou pohybovat mezi -3 až -7 °C a denní mezi -2 až -3 °C.

Nejnovější zprávy