Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sobota 27. července 2024

Svátek slaví Věroslav, zítra Viktor

Počasí na přelomu roku: Bude tepleji na Silvestra, nebo na Nový rok?

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Počasí na přelomu roku: Bude tepleji na Silvestra, nebo na Nový rok?

Andrea Malá

26. prosince 2023 21:50

Ilustrační fotografie.

Česko si v prosinci užilo třeskutou zimu, o Vánocích ale bylo teplo, což vedlo k oblevě a vzestupu hladin vodních toků až na třetí stupeň povodňové aktivity. Meteorologové dnes poprvé naznačili, jak bude na Silvestra a na Nový rok. 

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) na sociální síti X popsal, že už v noci na Silvestra ovlivní počasí v Česku od západu teplejší sektor frontálního systému kolem hluboké tlakové níže nad Británií. 

"Právě tato tlaková níže a její frontální systém ovlivní počasí na Silvestra, kdy by nás (později) během dne měla přejít od západu další studená fronta. Její přesné načasování není v tuto chvíli zcela jasné. Tak jako tak, na Silvestra bude poměrně dost teplo a odpolední maxima lokálně vystoupají i nad 10 °C," uvedli meteorologové.

Slibované ochlazení nebude příliš výrazné, protože vlhký vzduch z Atlantiku nebude příliš studený. Silvestrovská noc bude poměrně teplá a větrná, avizují meteorologové. "Na Nový rok bychom měli být již za frontou v chladném vzduchu, takže odpolední teploty se budou pohybovat přibližně kolem 5 °C, na horách naměříme kolem 0 °C," dodali. 

Nejnovější zprávy