Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sobota 27. července 2024

Svátek slaví Věroslav, zítra Viktor

Počasí nebude ani příští týden připomínat zimu. Sněžení se výjimečně vrátí jen na horách

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Počasí nebude ani příští týden připomínat zimu. Sněžení se výjimečně vrátí jen na horách

Lenka Kučerová

28. prosince 2023 19:45

Počasí, ilustrační fotografie.

Teploty se i příští týden udrží kolem deseti stupňů. Ukazuje to předpověď počasí Českého hydrometeorologického ústavu.

V pondělí bude oblačno až zataženo, na některých místech přechodně polojasno. Na začátku ve východní polovině území místy hrozí déšť nebo přeháňky, ve vyšších polohách nad 800 m také sněhové srážky. Během dne budou přeháňky výjimečné. Teploty klesnou na 4 až 0 °C. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 4 až 8 °C. Mírný jihozápadní vítr o síle 2 až 6 m/s postupně večer změní směr na jižní až jihovýchodní.

V úterý bude zataženo až oblačno, zejména na Moravě se mohou vyskytovat mlhy nebo nízká oblačnost. Během dne od západu hrozí déšť nebo přeháňky, které budou v horách intenzivnější. Noční teploty zůstanou mezi 4 až 0 °C, s postupným oteplením v noci. Na severovýchodě Čech a na Moravě se teploty sníží na 0 až -3 °C. Denní teploty dosáhnou 4 až 8 °C, místy až 11 °C v Čechách. Čerstvý jihozápadní vítr s rychlostí 4 až 9 m/s, s občasnými nárazy kolem 15 m/s, zejména v Čechách a ve Slezsku. Na Moravě se může objevit jihovýchodní vítr.

Od středy do pátku bude oblačno až zataženo, s přechodnými obdobími polojasna. Příležitostně se mohou objevit přeháňky, zpočátku na většině území, a postupně se místy objeví i sněhové srážky ve vyšších polohách. Noční teploty klesnou na 5 až 1 °C, při zmenšené oblačnosti a mírném větru až na -2 °C. Denní teploty budou dosahovat 5 až 10 °C.
 

Nejnovější zprávy