Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pondělí 16. září 2024

Svátek slaví Ludmila, zítra Naděžda

POČASÍ: Nové varování meteorologů! Česko dnes zasáhnou SILNÉ BOUŘKY

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

POČASÍ: Nové varování meteorologů! Česko dnes zasáhnou SILNÉ BOUŘKY

Andrea Malá

3. září 2024 12:00

Bouřka, ilustrační fotografie.

V části Česka dnes mohou udeřit bouřky, varovali meteorologové v nově vydané výstraze. Aktuální varování také upravuje územní a časovou platnost výstrahy před vysokými teplotami. Nadále rovněž hrozí požáry. 

Dnes i zítra budou odpolední teploty na většině území překračovat 31 °C. Chladněji má být pouze na západě a jihozápadě Čech. "V dalších dnech začne příliv teplého vzduchu na naše území zvolna slábnout, zejména v oblasti Polabí, Poohří, jižní a střední Moravy ale očekáváme teploty nad 31 °C ještě i ve čtvrtek," uvedli meteorologové na sociální síti X.

Nově varovali před ojedinělými bouřkami, které se dnes odpoledne a večer mohou vytvářet především na horách. V jihozápadní polovině Čech mohou být i silné. "Bouřky budou velmi lokální a doprovázet je budou zejména srážkové úhrny kolem 30 mm, v opakovaných bouřkách i více, a kroupy do 2 cm. Silné nárazy větru by měly být výjimečné," sdělili meteorologové.

Vzhledem k pokračujícímu teplému a suchému počasí zůstává na celém území Česka v platnosti výstraha před nebezpečím vzniku a šíření požárů, a to do odvolání.

Nejnovější zprávy