Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sobota 27. července 2024

Svátek slaví Věroslav, zítra Viktor

Počasí: Nové VAROVÁNÍ meteorologů. Nebezpečné jevy hrozí i v dalších dnech

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Počasí: Nové VAROVÁNÍ meteorologů. Nebezpečné jevy hrozí i v dalších dnech

Andrea Malá

19. prosince 2023 12:35

Zima, ilustrační fotografie.

Meteorologové avizovali, že nás ve zbytku týdne zasypou výstrahami před nebezpečnými jevy. Už dnes vydali první varování před ledovkou, která hrozí v noci na zítra na Moravě. V dalších dnech hrozí například silný vítr. 

Podle předpovědi se v noci z úterý na středu očekává na většině území déšť a ve vyšších polohách sněžení. "V místech, kde budou teploty povrchů pod bodem mrazu, tedy zejména na Moravě, bude déšť v noci a ráno namrzat a vytvářet slabou ledovku. Během dne se bude oteplovat a srážek bude ubývat," uvedli meteorologové na sociální síti X.

Rovnou také avizovali, že výskyt nebezpečných jevů není vyloučen ani v dalších dnech. Konkrétně půjde o silný vítr a hrozbu vzestupu hladin řek. 

"Období od čtvrtka 21. 12. do pondělí 25. 12. by mělo být větrné - místy očekáváme nárazy západního větru o rychlosti 15 až 20 m/s (55 až 70 km/h), ojediněle až 25 m/s (90 km/h)," sdělili meteorologové.

"Ve čtvrtek se navíc na hřebenech hor v Čechách mohou vyskytnout vydatné sněhové, odpoledne přechodně smíšené nebo i dešťové srážky. Vzhledem k těmto srážkám může docházet k přechodným, místy i výraznějším, vzestupům hladin vodních toků," dodali.

Kterých oblastí se týká výstraha před ledovkou?

Jihomoravský kraj (Blansko, Boskovice, Brno, Břeclav, Bučovice, Hodonín, Hustopeče, Ivančice, Kuřim, Kyjov, Mikulov, Moravský Krumlov, Pohořelice, Rosice, Slavkov u Brna, Šlapanice, Tišnov, Veselí nad Moravou, Vyškov, Židlochovice), Olomoucký kraj (Konice, Litovel, Mohelnice, Olomouc, Prostějov, Šternberk, Šumperk, Uničov, Zábřeh), Zlínský kraj (Bystřice pod Hostýnem, Holešov, Kroměříž, Luhačovice, Otrokovice, Uherské Hradiště, Uherský Brod, Valašské Klobouky, Vizovice, Vsetín, Zlín), Moravskoslezský kraj (Rýmařov)

Nejnovější zprávy