Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pátek 20. září 2024

Svátek slaví Oleg, zítra Matouš

Počasí o víkendu: První závan vlny veder! Kam stoupnou teploty?

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Počasí o víkendu: První závan vlny veder! Kam stoupnou teploty?

Andrea Malá

10. srpna 2024 9:24

Ilustrační fotografie.

Česko během nadcházejícího týdne sežehnou tropy, podle aktuální předpovědi vyšplhají teploty až na 34 stupňů. O víkendu to ještě tak žhavé nebude, vyplývá z informací na webu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Počasí již nyní ovlivní tlaková výše, díky které začne do Česka proudit velmi teplý vzduch, který ukončí až v polovině příštího týdne zvlněná studená fronta. Největší vedro bude každopádně až po víkendu. V jeho průběhu má být nejtepleji na jižní Moravě, kde maxima i lehce překročí třicítku. Na zbytku území se udrží nejvyšší teploty do 30 °C.

Předpověď na sobotu:

Polojasno až oblačno, na severu a severovýchodě ojediněle slabý déšť nebo přeháňka. Odpoledne ubývání oblačnosti, večer až do vyjasnění. Nejvyšší denní teploty 25 až 29 °C, na jihu Moravy až 31 °C, v 1000 m na horách kolem 20 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 2 až 6 m/s, k večeru bude slábnout.

Předpověď na neděli:

Jasno až polojasno. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 26 až 30 °C, na jihu Moravy až 32 °C. Slabý severozápadní vítr 1 až 4 m/s se bude měnit na severovýchodní.

Nejnovější zprávy