Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Neděle 8. září 2024

Svátek slaví Mariana, zítra Daniela

Počasí: O víkendu se bouřky vrátí, hrozí přívalové srážky a kroupy

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Počasí: O víkendu se bouřky vrátí, hrozí přívalové srážky a kroupy

Lenka Kučerová

12. července 2024 19:54

bouřka, ilustrační fotografie

Tropické počasí si o víkendu vezme pauzu. Naopak hrozí silné bouřky, které s sebou mohou přinést i přívalové srážky a kroupy, uvedl ČHMÚ.cz.

Předpověď na sobotu:

Oblačno až zataženo, místy déšť nebo přeháňky a ojediněle bouřky, zpočátku na severovýchodě i velmi silné. Během dne přechodně polojasno a srážky jen ojediněle. Ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 20 až 16 °C, na západě až 14 °C. Nejvyšší denní teploty 23 až 27 °C, na západě kolem 21 °C, na jižní Moravě až 29 °C. Mírný západní až jihozápadní vítr 2 až 6 m/s se bude měnit na severozápadní a k večeru slábnout. Vítr v bouřkách přechodně zesílí.

Zpočátku se vyskytnou i velmi silné bouřky doprovázené zejména přívalovými srážkami kolem 50 mm, nárazy větru 70 až 90 km/h a kroupami.

Předpověď na neděli:

Oblačno až polojasno a místy přeháňky, zpočátku zejména na severovýchodě i bouřky. Během dne ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 19 až 15 °C, na západě až 12 °C. Nejvyšší denní teploty 23 až 27 °C, na jižní Moravě až 30 °C. Slabý proměnlivý nebo jihozápadní vítr 1 až 4 m/s, v bouřkách přechodně zesílí.

Nejnovější zprávy