Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pátek 21. června 2024

Svátek slaví Alois, zítra Pavla

POČASÍ: Předpověď až do července! Co nás čeká v dalších dnech a týdnech?

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

POČASÍ: Předpověď až do července! Co nás čeká v dalších dnech a týdnech?

Andrea Malá

11. června 2024 9:19

Počasí, ilustrační fotografie.

Až do úvodních dní letních prázdnin už vidí meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). V tomto a dalších třech týdnech očekávají typické letní počasí. Tropická vedra zatím dlouhodobý výhled neslibuje. 

Meteorologové v měsíčním výhledu, který tradičně zveřejnili v pondělí, uvedli, že období do 7. července bude teplotně i srážkově průměrné. 

"První týden období bude podprůměrný, vyšší teploty budou až na konci týdne. Průměrné minimální noční teploty se budou pohybovat většinou kolem 11 °C a maximální denní teploty uprostřed týdne kolem 17 °C, na konci kolem 22 °C. Další týden vychází průměrný až slabě nadprůměrný s nejnižšími teplotami kolem 12 °C a nejvyššími kolem 27 °C. V ostatních týdnech se budou teploty držet spíše na úrovni normálu," napsali. 

Minulý týden spadlo v Česku průměrně kolem 17 milimetrů srážek, což je na úrovni normálu. Takový trend by měl pokračovat. "V jednotlivých týdnech spadne většinou 10 až 15 mm srážek, při výskytu bouřek se objeví i přívalové srážky s vyššími úhrny," dodali meteorologové. 

Nejnovější zprávy