Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čtvrtek 12. září 2024

Svátek slaví Marie, zítra Lubor

POČASÍ: Předpověď na poslední týden prázdnin. Ještě se to vrátí

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

POČASÍ: Předpověď na poslední týden prázdnin. Ještě se to vrátí

Andrea Malá

22. srpna 2024 10:30

Léto, ilustrační fotografie.

Letní prázdniny nemilosrdně spěchají ke konci, po nadcházejícím víkendu začne školákům poslední volný týden. Užít by si ho ale mohli do sytosti. Podle meteorologů se totiž do Česka vrátí tropy. 

Nad Česko už v neděli postoupí studená fronta od západu, která ovlivní počasí na začátku posledního srpnového týdne. Za ní se totiž bude k severovýchodu přesouvat tlaková výše a po její zadní straně k nám bude postupně proudit opět teplý vzduch od jihovýchodu.

Nejvyšší denní teploty tak budou postupně růst, až dosáhnou maximálních 32 stupňů. Vyplývá to ze zveřejněného výhledu. Bude navíc jasno až polojasno, přičemž přeháňky se mohou vyskytovat jen ojediněle při zvětšené oblačnosti.

Předpověď na pondělí:

Zataženo až oblačno s deštěm nebo přeháňkami, místy bouřkami. Od západu postupně ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty na Moravě a ve Slezsku 20 až 16 °C, v Čechách 16 až 12 °C. Nejvyšší denní teploty 19 až 24 °C, na jihovýchodě až 27 °C. Mírný severní až severovýchodní vítr 3 až 7 m/s, v západních Čechách slabý.

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka:

Jasno až polojasno, při zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty 16 až 11 °C, v údolích zpočátku až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 23 až 28 °C, postupně 27 až 32 °C.

Nejnovější zprávy