Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čtvrtek 17. října 2024

Svátek slaví Hedvika, zítra Lukáš

POČASÍ: Předpověď na příští týden. Máme dobré zprávy!

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

POČASÍ: Předpověď na příští týden. Máme dobré zprávy!

Andrea Malá

17. října 2024 9:07

Ilustrační fotografie

Poměrně teplý podzim má pokračovat i po nadcházejícím víkendu. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). 

Podle dlouhodobého výhledu, který ústav zveřejnil v pondělí, mohou být teploty v příštím týdnu i lehce nadprůměrné. Počasí v Česku každopádně na jeho začátku ovlivní studená fronta, která bude přes naše území postupovat k východu. Za ní se bude přes střední Evropu k východu přesouvat tlaková výše.

Po celé období od pondělí do čtvrtka, což je nejdál, kam v tuto chvíli vidí meteorologové, jsou očekávána maxima až 17 stupňů. Ani v noci nemají teploty klesat pod bod mrazu, ačkoliv při zmenšené oblačnosti se nule mohou přiblížit. 

Předpověď na pondělí:

Oblačno až polojasno, přechodně až zataženo a ojediněle, na severozápadě místy déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C, při zmenšené oblačnosti až 2 °C. Nejvyšší denní teploty 11 až 15 °C, při slunečném počasí kolem 17 °C. Mírný vítr jižních směrů 2 až 6 m/s.

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka:

Oblačno až zataženo, místy přeháňky nebo déšť. Postupně většinou polojasno a místy mlhy nebo nízká oblačnost. Nejnižší noční teploty 10 až 5 °C, postupně při zmenšené oblačnosti kolem 3 °C. Nejvyšší denní teploty 12 až 17 °C, v závěru při nízké oblačnosti kolem 10 °C.

Nejnovější zprávy