Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Úterý 24. září 2024

Svátek slaví Jaromír, zítra Zlata

Počasí přinese o víkendu nárazové oteplení

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Počasí přinese o víkendu nárazové oteplení

Lenka Kučerová

19. října 2023 9:29

Ilustrační fotografie

O víkendu se počasí mírně oteplí. V sobotu teploty podle meteorologů překročí hranici 20 stupňů, v neděli ale teploty klesnou.

V sobotu se očekává oblačno s občasnými přeháňkami. Večer postupné zatažení oblohy od jihozápadu, s místními dešťovými srážkami na jihu. Teploty v noci budou nejnižší v rozmezí 13 až 9 °C, přičemž na východě Moravy a ve Slezsku se udrží na teplotách 18 až 14 °C.

Denní teploty dosáhnou 17 až 21 °C, na jihovýchodě dokonce až 23 °C. Vítr bude slabý, během dne mírný, přichází ze směru jihozápadu rychlostí 2 až 5 m/s. Na východě země se zpočátku očekává čerstvý jižní vítr s rychlostí 4 až 8 m/s, občas s nárazy dosahujícími 15 až 20 m/s.

V neděli se očekává silně zatažená obloha s občasnými dešťovými nebo přeháňkovými srážkami na většině území. V severozápadní části Čech mohou srážky být ojedinělé. Odpoledne se postupně očekává zlepšení počasí od jihozápadu, s postupným rozptýlením oblačnosti a přechodem k oblačno až polojasno.

Noční teploty se budou pohybovat v rozmezí 13 až 9 °C. Denní teploty dosáhnou 13 až 17 °C. Vítr bude slabý, během dne mírný, přichází ze směru jihozápadního až západního, s rychlostí 2 až 6 m/s.
 

Nejnovější zprávy