Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Středa 25. září 2024

Svátek slaví Zlata, zítra Andrea

Počasí přinese po skokovém oteplení teplotní propad

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Počasí přinese po skokovém oteplení teplotní propad

Lenka Kučerová

2. října 2023 18:09

Ilustrační foto

Nadcházející týden přinese výrazné oteplení, po kterém se ochladí. Zatímco v úterý teploty vyrostou až na 27 stupňů, do konce týdne denní maxima klesnou pod dvacetistupňovou hranici. Příští týden se ale opět oteplí, uvedli meteorologové.

Úterý se ponese v duchu polojasného až jasného počasí. V Čechách místy mohou vzniknout přeháňky a ojediněle bouřky. Teploty v noci budou dosahovat od 11 do 15 °C, s výjimkou údolí, kde se může snížit na 7 °C. Denní teploty se pohybují mezi 23 a 27 °C, v Čechách místy až 29 °C. 

Středa bude charakterizována proměnlivým počasím. Očekává se polojasno až oblačno, přičemž na horách může dojít k ojedinělým přeháňkám. Noční teploty budou mezi 7 a 11 °C, na jihovýchodě kolem 12 °C. Denní teploty dosáhnou 16 až 20 °C.

Ve čtvrtek bude skoro jasno až polojasno, s možností oblačnosti během dne. Noční teploty budou mezi 5 a 9 °C, ojediněle může klesnout na 3 °C v údolích. Denní teploty dosáhnou 16 až 20 °C. 

Pátek přinese převážně oblačné počasí, s ojedinělou možností přeháněk na severu a severovýchodě. Noční teploty budou mezi 5 a 9 °C, ojediněle až 2 °C v údolích. Denní teploty se budou pohybovat mezi 15 až 19 °C. 

Sobota bude opět převážně oblačná s ojedinělými přeháňkami nebo deštěm. Později večer se očekává ubývání oblačnosti. Noční teploty budou mezi 8 a 12 °C. Denní teploty dosáhnou 19 až 23 °C.

Od neděle do úterý převažovat bude polojasno až skoro jasno. Noční teploty budou mezi 8 a 13 °C, zatímco denní teploty se budou pohybovat mezi 21 a 26 °C.
 

Nejnovější zprávy