Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Neděle 8. září 2024

Svátek slaví Mariana, zítra Daniela

Počasí: Silvestr bude teplý, na Nový rok se mírně ochladí

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Počasí: Silvestr bude teplý, na Nový rok se mírně ochladí

Lenka Kučerová

27. prosince 2023 21:27

Ilustrační foto

Už za pár dní bude mít Česko opět důvod k oslavám. Podobně jako Vánoce ale bude i závěr roku nezvykle teplý. Naměříme až deset stupňů.

Podle Českého hydrometeorologického ústavu nás čeká na silvestrovskou neděli zataženo až oblačno, zejména na Moravě se místy objeví mlhy, a to i mrznoucí. Ojediněle hrozí déšť nebo přeháňky, v polohách nad 600 m i srážky sněhové.

Nejnižší noční teploty klesnou na 5 až 1 °C, při slabším větru až na -2 °C. Nejvyšší denní teploty ale vyrostou na 6 až 10 °C, při déletrvající nízké oblačnosti nebo mlze na 4 °C. Bude vát čerstvý jižní až jihozápadní vítr 4 až 8 m/s s nárazy kolem 15 m/s (kolem 55 km/h). Na Moravě zpočátku místy vítr jen mírný 2 až 6 m/s.

Na Nový rok bude nadále oblačno až zataženo, místy se objeví další déšť nebo přeháňky, v polohách nad 600 m i srážky sněhové nebo smíšené. Nejnižší noční teploty se udrží na 5 až 1 °C. Nejvyšší denní teploty v pondělí stoupnou na 4 až 8 °C. Objeví se mírný jihozápadní vítr 3 až 7 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

Nejnovější zprávy