Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sobota 27. července 2024

Svátek slaví Věroslav, zítra Viktor

Počasí: Spadne až 15 centimetrů sněhu, varují meteorologové ve výstraze

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Počasí: Spadne až 15 centimetrů sněhu, varují meteorologové ve výstraze

Andrea Malá

27. listopadu 2023 13:15

Ilustrační fotografie.

Jak meteorologové avizovali už o víkendu, od pondělního večera začne v Česku opět vydatněji sněžit. Od dnešní 21. hodiny do úterních 18:00 proto platí výstraha Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). 

V noci na úterý má podle meteorologů spadnout až 10 centimetrů nového sněhu, na horách dokonce až 15 centimetrů. "V nižších polohách bude padat mokrý sníh nebo i sníh s deštěm. Na východě bude sněžit s menší intenzitou," uvedli na sociální síti X.

Meteorologové také avizují, že v úterý odpoledne a večer se bude při poklesu teplot pod bod mrazu vytvářet náledí a v polohách nad 600 metrů nad mořem také sněhové jazyky či závěje.

Jakých oblastí se týká výstraha před novým sněhem?

Hlavní město Praha, Středočeský kraj, Jihočeský kraj (Blatná, Milevsko, Písek, Strakonice, Tábor), Plzeňský kraj, Karlovarský kraj, Ústecký kraj, Liberecký kraj, Královéhradecký kraj, Pardubický kraj, Kraj Vysočina (Bystřice nad Pernštejnem, Havlíčkův Brod, Humpolec, Chotěboř, Jihlava, Nové Město na Moravě, Pacov, Pelhřimov, Světlá nad Sázavou, Telč, Velké Meziříčí, Žďár nad Sázavou), Jihomoravský kraj (Blansko, Boskovice, Tišnov), Olomoucký kraj (Hranice, Jeseník, Konice, Litovel, Mohelnice, Olomouc, Šternberk, Šumperk, Uničov, Zábřeh), Zlínský kraj (Bystřice pod Hostýnem, Rožnov pod Radhoštěm, Valašské Meziříčí, Vizovice, Vsetín), Moravskoslezský kraj

Nejnovější zprávy