Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pondělí 8. července 2024

Svátek slaví Nora, zítra Drahoslava

Počasí: Teplý, anebo chladný podzim? Meteorologové mají jasno

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Počasí: Teplý, anebo chladný podzim? Meteorologové mají jasno

Andrea Malá

24. října 2023 8:55

Podzim, ilustrační fotografie.

Podzim je v plném proudu a vyhlídky na následující týdny nejsou vůbec špatné, vyplývá z predikcí meteorologů na tento a další tři týdny. Zatím bude nadprůměrně teplo, ani později by neměly klesnout teploty pod průměr. 

Teplotně bude sledované období jako celek lehce nadnormální či normální, srážkově pak normální nebo slabě nadnormální, vyplývá z výhledu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Konec října a začátek listopadu bude podle meteorologů nadprůměrně teplý. Maxima se budou pohybovat kolem 14 °C, minima pak kolem 5 °C. Od poloviny poslední listopadové dekády klesnou teploty k hodnotám kolem dlouhodobého normálu.

"V maximech bude kolem 9 °C se sestupnou tendencí, v minimech kolem 2 °C, s přiblížením k bodu mrazu až v závěru předpovědního období. V průběhu listopadu však již nelze vyloučit několikadenní období s poklesem nočních a ranních minim pod 0 °C," uvedli meteorologové.

Srážky budou během čtyř týdnů rozloženy téměř rovnoměrně. "Nejvíce srážek předpokládáme ve třetím předpovědním týdnu, který je i z klimatologického pohledu srážkově nejbohatší," dodali. 

Nejnovější zprávy