Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sobota 28. září 2024

Svátek slaví Václav, Den české státnosti, zítra Michal

Počasí udeří citelným ochlazením. Teploty v týdnu padnou až k nule

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Počasí udeří citelným ochlazením. Teploty v týdnu padnou až k nule

Jana Procházková

28. září 2024 7:42

Ilustrační fotografie

Dnes, tedy v sobotu do Česka dorazí chladné severozápadní proudění, které přinese výrazné ochlazení. Teploty v noci mohou klesnout až k bodu mrazu, přičemž se očekávají přízemní mrazíky. Tato informace pochází z týdenní předpovědi ČHMÚ.

Probíhající víkend bude výrazně chladnější kvůli příchodu druhé studené fronty, která přinese ochlazení, jak upozornil ČHMÚ. „Připravte se na velmi chladná rána s možností četných přízemních mrazíků a denních maxim většinou kolem 15 stupňů Celsia,“ varoval ústav na síti X. Tento výkyv v počasí nás nutí počítat s tím, že teploty mohou klesnout až k nule, což je nepříjemná změna oproti předchozím teplejším dnům. Je dobré se na to připravit, zejména co se týče oblečení a ochrany rostlin před mrazem.

Meteorologové z ČHMÚ varují před výrazně chladnými nočními teplotami klesajícími až k nule. „Nejchladnější ráno bude to pondělní, takže se při ranní cestě do práce dobře oblečte. Přízemní mrazíky budou četné,“ varují. Zejména noc z neděle na pondělí bude nejstudenější, s teplotami mezi jedním až pěti stupni Celsia. I když nás čeká náhlé ochlazení, meteorologové zároveň doplňují, že „přes den nás od západu začne ovlivňovat okraj tlakové níže a postupně se v dalších dnech oteplí. Ochlazení tak bude jen krátkodobé.“

V pondělí bude převládat oblačné až zatažené počasí, s možností mlh ráno a odpoledních přeháněk hlavně v západní části Čech. Teploty se budou pohybovat mezi 12 až 16 stupni, na západě očekáváme chladnějších 11 stupňů.

Počasí v úterý přinese většinou oblačnou oblohu, na východě se však mohou objevit chvíle s menší oblačností. V Čechách mohou místy přijít přeháňky nebo déšť, přičemž teploty se vyšplhají až na 17 stupňů.

Podobné počasí nás čeká i ve středu, kdy se očekává oblačno a občasný déšť s teplotami mezi 13 a 17 stupni. Až do soboty se počítá s oblačnou až zataženou oblohou, deštěm či přeháňkami, a teplotami kolem 12 až 17 stupňů.

Nejnovější zprávy