Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čtvrtek 19. září 2024

Svátek slaví Zita, zítra Oleg

Počasí v Česku už brzy ovlivní studená fronta. Jak bude příští týden?

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Počasí v Česku už brzy ovlivní studená fronta. Jak bude příští týden?

Andrea Malá

15. srpna 2024 9:16

Jaro, ilustrační fotografie.

I největší milovníci léta zřejmě při nynějších vedrech vyhlížejí alespoň mírné ochlazení. Přijít by po mimořádně horkém pracovním týdnu mělo již o víkendu. A tropy by se do Česka neměly vrátit ani v úvodu příštího týdne, vyplývá z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Počasí v Česku začne o víkendu ovlivňovat zvlněná studená fronta od západu, za kterou se k nám na začátku příštího týdne od jihozápadu rozšíří další výběžek vyššího tlaku vzduchu, který postupně zeslábne. Co to bude znamenat?

Minimálně do čtvrtka by se měly maximální teploty udržet nejen pod hranicí třicítky, ale měly by dosáhnout nanejvýše 27 °C. Většinu času bude polojasno až oblačno. Místy hrozí přeháňky, bouřky jen ojediněle. 

Předpověď na pondělí:

Zpočátku velká oblačnost, občas s deštěm nebo přeháňkami, ojediněle bouřky. Zejména v Čechách od západu postupně ubývání oblačnosti a ustávání srážek. Nejnižší noční teploty 18 až 14 °C. Nejvyšší denní teploty 18 až 23 °C, na východě kolem 25 °C. Mírný severozápadní vítr 2 až 5 m/s.

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka:

Polojasno až oblačno. Místy přeháňky, ojediněle bouřky. Nejnižší noční teploty 16 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 22 až 27 °C.

Nejnovější zprávy