Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pondělí 16. září 2024

Svátek slaví Ludmila, zítra Naděžda

Počasí v ČR ovlivní Ciarán. Silný vítr bude řádit až do pátečního dopoledne

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Počasí v ČR ovlivní Ciarán. Silný vítr bude řádit až do pátečního dopoledne

Andrea Malá

2. listopadu 2023 12:12

Ilustrační fotografie.

Evropa se už od noci potýká s bouří Ciarán, která se projeví i v Česku. Od 12 hodin platí výstraha Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před silným větrem. Na některých místech má dosáhnout rychlosti až 110 kilometrů za hodinu. 

Konkrétně to bude na hřebenech hor, kde se rychlost větru bude v nárazech pohybovat až kolem 110 kilometrů za hodinu. V nižších polohách má dosáhnout 70 kilometrů za hodinu. V pátek ráno a dopoledne už bude vítr od západu slábnout, výstraha proto platí do zítřejších 10:00. 

Do Čech totiž postupuje studená fronta z Německa. Před ní bude zejména na východě Česka zesilovat jižní proudění kolem hluboké tlakové níže Ciarán nad Velkou Británií. 

Kterých oblastí se výstraha týká?

Od čtvrtečních 12:00 do pátečních 6:00 / Středočeský kraj (Čáslav), Královéhradecký kraj (Broumov, Dobruška, Kostelec nad Orlicí, Náchod, Nové Město nad Metují, Rychnov nad Kněžnou, Trutnov), Pardubický kraj

Od čtvrtečních 12:00 do pátečních 10:00 / Jihomoravský kraj (Břeclav, Bučovice, Hodonín, Hustopeče, Kyjov, Mikulov, Slavkov u Brna, Veselí nad Moravou, Vyškov), Olomoucký kraj, Zlínský kraj, Moravskoslezský kraj

Od čtvrtečních 18:00 do pátečních 6:00 / Kraj Vysočina, Jihomoravský kraj (Blansko, Boskovice, Brno, Ivančice, Kuřim, Moravský Krumlov, Pohořelice, Rosice, Šlapanice, Tišnov, Znojmo, Židlochovice)

Nejnovější zprávy