Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sobota 27. července 2024

Svátek slaví Věroslav, zítra Viktor

Počasí zažije v prvním lednovém týdnu zvrat. Z 11 stupňů se ochladí až téměř k nule

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Počasí zažije v prvním lednovém týdnu zvrat. Z 11 stupňů se ochladí až téměř k nule

Lenka Kučerová

31. prosince 2023 17:36

Ilustrační fotografie

Příští týden se oteplí až na 11 stupňů. O víkendu se ale do Česka opět začne dostávat pravé zimní počasí a denní maxima klesnou podle meteorologů k nule.

V pondělí bude zataženo až oblačno, s přechodným deštěm od západu. Postupně se bude rozjasňovat od západu s občasnými přeháňkami, hlavně v horských oblastech. V horských polohách nad 700 metrů může dojít k srážkám ve formě sněhu. Teploty klesnou na 0 až 4 °C v noci, denní teploty se budou pohybovat mezi 4 až 8 °C, v horách kolem 0 °C. Vítr bude mírný, západní až jihozápadní, 2 až 6 m/s, v noci a ráno místy slabý a proměnlivý do 4 m/s.

V úterý bude zataženo, na východě původně až polojasno. Od západu přijdou místy déšť nebo přeháňky, ze začátku nad 700 metrů, ve střední a severní části nad 500 metrů sněhové nebo smíšené. Během dne se srážky rozšíří a sníh zůstane pouze nad 1200 metry. V Čechách mohou být srážky intenzivnější. Teploty v noci klesnou na -1 až +3 °C, na 3 až 7 °C během dne. Mírný jihozápadní vítr 3 až 7 m/s, v Čechách místy s nárazy okolo 15 m/s.

Ve středu bude zataženo až oblačno, s občasným deštěm nebo přeháňkami, hlavně na horách, během dne srážky oslabí. V horách nad 1100 metrů mohou být srážky sněhové. Teploty naměříme v noci 3 až 7 °C, během dne 7 až 11 °C. Vítr postupně sílí, zejména v Čechách, kde mohou nárazy dosáhnout 15 m/s.

Ve čtvrtek bude oblačno až zataženo, místy déšť nebo přeháňky, nad 900 metrů smíšené nebo sněhové srážky. Teploty klesnou na 2 až 6 °C v noci, vyrostou na 6 až 10 °C během dne. Čerstvý jihozápadní až západní vítr, 4 až 8 m/s, v noci nárazy kolem 15 m/s, postupně slábnoucí večer.

I v pátek bude zataženo až oblačno a hrozí příležitostné deště nebo přeháňky. Teploty v noci se budou pohybovat od -1 do +3 °C, denní teploty kolem 4 až 8 °C. Slabý jihovýchodní až jižní vítr, 1 až 4 m/s.

O víkendu bude oblačno až zataženo, s občasným deštěm nebo přeháňkami na většině území. Původně nad 500 metrů, později i ve vyšších polohách, srážky sněhové nebo smíšené. Teploty klesnou na -6 až -2 °C v noci, 1 až 3 °C během dne.

Nejnovější zprávy