Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pátek 11. října 2024

Svátek slaví Andrej, zítra Marcel

Podzimní a proměnlivé počasí. Meteorologové ztratili slova o tom, co nás čeká

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Podzimní a proměnlivé počasí. Meteorologové ztratili slova o tom, co nás čeká

Andrea Malá

11. října 2024 13:36

Podzimní počasí

Proměny podzimního počasí v Česku slibuje předpověď na následující dny, naznačil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). 

Podle meteorologů přinesou nejbližší dny hodně proměnlivé počasí. "Dneska a znovu v neděli čekáme hodně oblačnosti a objeví se i dešťové kapky. Mezitím bude v sobotu chvíli i slunečno," uvedli meteorologové na sociální síti X.

Ústav ale upozornil zejména jednu skupinu lidí na nepříjemný jev. "V sobotu ráno a také v pondělí ráno musí zahrádkáři počítat s přízemními mrazíky. Odpolední teploty pak zůstanou v nejbližším týdnu už vyloženě podzimní," konstatoval. 

Příští týden má dorazit poklidné podzimní počasí s ranními mlhami, odpoledne ale bude převažovat slunečno. Mlhy nebo nízká oblačnost vydrží celý den jen ojediněle.

Dnes bude do Česka za zvlněnou studenou frontou proudit studený vzduch od severozápadu a přes střední Evropu se začne přesouvat k východu tlaková výše. V sobotu začne počasí od západu ovlivňovat frontální systém, který přes Česko přejde v neděli. V pondělí bude přecházet z Německa k východu Evropu tlaková výše, kolem které začne proudit teplý vzduch od jihu.

Nejnovější zprávy