Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čtvrtek 4. července 2024

Svátek slaví Prokop, zítra Den slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje

Policejní odhalení: Lidé v Česku vedli kroužky a zneužívali děti. Hrozí jim tvrdé tresty

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Policejní odhalení: Lidé v Česku vedli kroužky a zneužívali děti. Hrozí jim tvrdé tresty

Andrea Malá

11. září 2023 9:13

Policie, ilustrační fotografie.

V Česku byla odhalena skupina lidí, kteří jsou podezřelí ze zneužívání dětí v rámci sportovních či jinak zaměřených kroužků. Dvě osoby jsou stíhány vazebně, soudy mohou v případu udělit mnohaleté tresty odnětí svobody. 

O případu informoval Radiožurnál. Kriminalisté zprvu nezávisle na sobě vyšetřovali dva případy, ale zjistili, že podezřelí jsou součástí skupiny, jejíž členové si předávají informace a rady ohledně toho, jak se dostávat dětem. Výjimkou nebylo ani sdílení nahých fotek nezletilých. 

"Probíhající trestní řízení ukázala, že existuje metodologická propojenost mezi pachateli v různých krajích," konstatoval policejní mluvčí Ondřej Moravčík, který uvedl, že členové si vyměňovali poznatky a doporučení a zneužívali zájmové či volnočasové aktivity pro děti a mládež k mravnostní trestné činnosti.

Skupinu tvořili jednotlivci i skupiny stejně zaměřených lidí z několika krajů. V případu došlo k domovním prohlídkám, obvinění několika osob a odeslání dvou mužů do vazby. 

Například v Táboře pořádal devětačtyřicetiletý muž na jedné škole sportovní a na druhé počítačový kroužek. Kriminalisté zjistili, že zneužil přes deset dětí. Loni na jaře byl obviněn a u soudu mu hrozí odnětí svobody až na 12 let. Muž se přiznal a nastoupil sexuologickou léčbu. 

Dvanáct let za mřížemi může dostat také čtyřicetiletý muž z Ostravy, který měl zneužívat chlapce ve věku od 10 do 15 let na akcích v Moravskoslezském kraji i v zahraničí.

Nejnovější zprávy