Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Neděle 6. října 2024

Svátek slaví Hanuš, zítra Justýna

Policie zadržela "pražského démona". Vloupal se do domů a pozoroval spící lidi

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Policie zadržela "pražského démona". Vloupal se do domů a pozoroval spící lidi

Jana Procházková

24. září 2023 7:50

Ilustrační fotografie

Pražští a středočeští policisté pátrali několik let po jedinci, který vnikal do domů, kde lidé spali. Pachatel si vždy odnášel pouze drobnosti, přičemž ho zdárně zajímalo pozorování spících osob. Před několika týdny byl tento zločinec zadržen a nyní čeká na obvinění ve vazbě. Jde o muže ve věku 51 let.

Obyvatelé na okraji Prahy si po dlouhé době mohou oddechnout, protože detektivové po tříletém intenzivním pátrání dopadli zloděje, který se vloupával do rodinných domů a pozoroval spící obyvatele. Z těchto domů si odnášel drobné věci. 

V minulých týdnech byl podezřelý ve věku 51 let zadržen v jednom pražském penzionu, prakticky na poslední chvíli. Během domovní prohlídky byly nalezeny nejen ukradené věci, ale také letenky do Severní Ameriky s odletem za několik dní, což naznačovalo, že zadržený plánoval začít nový život.

Obviněný muž se v jednom případě dokonce přiblížil ke spící dívce a přisedl si na její postel, pozoroval ji zblízka. I když neodnášel cenné věci z domů, zanechával v obyvatelích nepříjemné pocity a spoustu otázek. Jednoduše řečeno, působil jako "démon". Policejní vyšetřovatelé se po něm pokoušeli několik let pátrat, avšak bez úspěchu. Jedním z mála stop, které měli, byly kamerové záznamy.

Dlouhou dobu bylo mnoho podezřelých, ale policie nedokázala prokázat jejich vinu. Nyní jsou však důkazy, které směřují k 51letému muži. Ten čelí možnému trestu až osmi let odnětí svobody za porušení domovní svobody a krádeže.

"První případ zaznamenali policisté koncem března 2015 a poslední koncem července 2023 v Praze a středních Čechách. Napadeno bylo celkem 21 nemovitostí se škodou dosahující bezmála osm milionů korun. Nemusí to však být konečná čísla, další možné případy kriminalisté prověřují," uvedl tiskový mluvčí pražských policistů Jan Rybanský.

Nejnovější zprávy