Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pátek 5. července 2024

Svátek slaví Den slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje, zítra Upálení Mistra Jana Husa (1415)

Policista se stal přes noc hrdinou. Kamera zachytila jeho záchranu dítěte

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Policista se stal přes noc hrdinou. Kamera zachytila jeho záchranu dítěte

Lenka Kučerová

5. září 2023 9:32

Brendan Fraser

Policista z předměstí amerického města Detroit se sta přes noc hrdinou. Zachránil život 18měsíčnímu chlapci, když zastavil auto jedoucí nepřiměřeně vysokou rychlostí.

Policista Brendan Fraser na detroitském předměstí Warren ve státě Michigan zastavil Chevrolet Camaro, protože jelo odhadovanou rychlostí 120 až 130 kilometrů za hodinu. "Máme tady umírající miminko!" řekla policistovi chlapcova matka.

"Podíval jsem do auta a viděl jsem tam dítě, které mělo naléhavý zdravotní problém. Jeho strýc mi ho podal do rukou," popsal podle místního tisku situaci Fraser. "Sliny měl všude kolem úst. Vypadalo to, že se asi dusí, proto jsem si ho položil na předloktí a dal jsem mu pár bouchanců do zad. Tehdy jsem pocítil, jak mi na ruku spadly nějaké sliny a zvratky,“ dodal policista.

Díky tomu chlapec začal znovu dýchat. "Když si to teď v mysli promítám, byla to dost zdrcující situace, ale v tu chvíli se nedalo příliš dlouho váhat a jen jsem se spoléhal na výcvik," řekl Fraser. Policejní komisař William Dwyer informoval, že chlapce už propustili z nemocnice a je doma s rodinou. Pochválil Frasera za rychlé uvažování a zákrok.

"Jednání policisty Frasera při dopravní kontrole je hrdinství," uvedl policejní komisař v prohlášení. "Tento případ ukazuje, že policejní práce a dopravní kontroly nejsou vždy jen o vypisování pokutových bločků nebo zatýkání," dodal.

Nejnovější zprávy