Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pátek 5. července 2024

Svátek slaví Den slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje, zítra Upálení Mistra Jana Husa (1415)

Poprvé za 2 roky! V USA byly identifikovány dvě nové oběti teroristických útoků z 11. září

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Poprvé za 2 roky! V USA byly identifikovány dvě nové oběti teroristických útoků z 11. září

Jana Procházková

10. září 2023 17:36

Web World Trade Center 17 dní po teroristických útocích z 11. září 2001. Budovy obklopující místo zřícených věží jsou vybaveny pletivem, aby se zabránilo dalšímu poškození, a k odklízení trosek se používají velká stavební vozidla. Video

V důsledku teroristického útoku islamistické organizace „Al-Káida“ z 11. září 2001 narazilo jedno z unesených dopravních letadel do dvou věží Světového obchodního centra v New Yorku.

V důsledku tragédie zemřely asi tři tisíce lidí, šest dalších bylo zraněno. Mnoho obětí dosud nebylo identifikováno. Snaží se o to už řadu let. Až nyní se dozvěděli, kdo byli oběti teroristického útoku číslo 1648 a 1649, uvedla radnice.

Bylo to možné provést pomocí pokročilé analýzy DNA ostatků. Obětí byli muž a žena. Jejich jména zatím nebyla na žádost rodin zveřejněna.

"Doufáme, že nové identifikace přinesou rodinám těchto obětí určitou míru útěchy a pokračující úsilí Úřadu hlavního soudního lékaře potvrzuje neochvějný závazek města sjednotit všechny oběti Světového obchodního centra s jejich blízkými," řekl. Starosta Eric Adams.

K identifikaci obětí byly využity všechny současné možnosti městské DNA laboratoře. Totožnost muže byla potvrzena pomocí testu DNA na ostatcích nalezených v roce 2001. K identifikaci ženy byly použity ostatky nalezené v letech 2001, 2006 a 2013. Tyto 2 identifikace jsou první od září 2021.

Dosud podle oficiálních údajů zemřelo 2753 lidí. Téměř polovina z nich dosud nebyla identifikována, i když na všechny byl vydán úmrtní list. Práce na porovnávání ostatků obětí se jmény stále pokračují.

Nejnovější zprávy