Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sobota 28. září 2024

Svátek slaví Václav, Den české státnosti, zítra Michal

Požár u Mclarenu na VC Španělska: Museli zasahovat hasiči

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Požár u Mclarenu na VC Španělska: Museli zasahovat hasiči

Nikola Horáková

23. června 2024 12:03

Lando Norris

V sobotu dopoledne na okruhu Catalunya při Velké ceně Španělska zažil tým McLaren dramatickou situaci, když v jejich zázemí vypukl požár. Celý tým musel být evakuován a na místě museli zasahovat hasiči.

Týmy Formule 1 na evropskou část sezony vozí na okruhy týmové motorhomy, kde se ukrývá kompletní zázemí celého týmu.  Nescházejí se tu jen jezdci, mechanici, inženýři, ale i sponzoři a hosté. 

V sobotu dopoledne u týmu Mclaren začalo hořet. Stalo se tak těsně před začátkem posledního tréninku v den kvalifikace na samotný závod. Celý tým musel být evakuován, včetně obou jezdců Landa Norrise a Oscara Piastriho. 

Požár údajně vypukl v zádní části motorhomu nad kuchyní, jak informuje Motorsport.com. Zázemí týmu bylo po zbytek dne uzavřené a jezdci se museli přizpůsobit. Vedli se spekulace jestli tato nepříjemná situace ovlivní tým před samotnými jízdami, ale ukázalo se, že ne. 

Velké překvapení přišlo v samotné kvalifikaci, kdy v posledním rychlém kole získal pole position Lando Norris a potvrdil tím, že ho, ani jeho tým, nic nerozhodí a jejich forma je silnější než na začátku samotné sezony. 

Nejnovější zprávy