Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pátek 20. září 2024

Svátek slaví Oleg, zítra Matouš

POZOR! Nové varování meteorologů slibuje i SILNÉ BOUŘKY!

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

POZOR! Nové varování meteorologů slibuje i SILNÉ BOUŘKY!

Andrea Malá

7. srpna 2024 16:11

Silná bouřka, ilustrační fotografie.

Tropy ve středních a severních Čechách a bouřky na jihozápadě Čech. Hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středu rozšířil předchozí výstrahu před vysokými teplotami o varování před silnými bouřkami. 

Do Čech ve středu večer dorazí studená fronta, na které se budou zejména na jihozápadě Čech lokálně vyskytovat silnější bouřky. Doprovázet je mají silnější nárazy větru o rychlosti přes 65 kilometrů za hodinu a přívalový déšť s krátkodobými úhrny kolem 30 milimetrů. 

"Bouřky budou při svém postupu přes Čechy k východu během noci na čtvrtek (8. 8.) zvolna slábnout," uvedli meteorologové na síti X. "Zejména v Pošumaví v místech s vyšším nasycením půdy v případě výskytu bouřek hrozí zvýšený odtok vody z krajiny," dodali. 

Na české území bude také během středy proudit teplý vzduch od jihu až jihozápadu. V části Středočeského, Ústeckého kraje a v Praze dnes místy odpolední teploty vystoupí až na 32 °C. 

Vedro představuje vysokou zátěž na lidský organismus, hrozí nebezpečí přehřátí a dehydratace. Doporučuje se dodržovat pitný režim, zvýšit konzumaci neslazených nealkoholických nápojů a kombinovat je s minerálními vodami či omezit tělesnou zátěž v poledních a odpoledních hodinách. 

Nejnovější zprávy