Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sobota 27. července 2024

Svátek slaví Věroslav, zítra Viktor

Praha zazdila novoroční oslavy! Žádné ohňostroje, žádný videomapping

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Praha zazdila novoroční oslavy! Žádné ohňostroje, žádný videomapping

Lenka Kučerová

16. prosince 2023 10:46

Ilustrační foto

Praha letos na oslavy nového roku neplánuje žádný novoroční či silvestrovský ohňostroj, videomapping ani podobnou akci. Zakázala navíc používání petard a další pyrotechniky. 

"Pro používání volně prodejných pyrotechnických výrobků 31. prosince 2023 a 1. ledna 2024 platí pravidla stanovená vyhláškou hlavního města Prahy. Vyhláška vychází z negativních zkušeností při používání pyrotechnických výrobků v citlivých částech Prahy, zejména v centru města, na náplavkách, v parcích a v blízkosti nemocnic a dalších zařízení, jakou jsou například domovy pro seniory. Nevztahuje se však na profesionální ohňostroje, které podléhají povolovací povinnosti podle zákona o pyrotechnice," uvedla Praha na svém webu.

Ohňostroje si letos do parády nevezmou ale ani profesionálové. Praha totiž podle médií prakticky veškeré oslavy podobného typu zrušila. Na celém území hlavního města Prahy je také zakázáno používat výrobky, které ke svému neřízenému letu využívají zahřátý vzduch či horké spaliny z vyvíječe plamenného hoření, jako jsou zejména výrobky pod názvem lampiony štěstí, létající lampiony, létající štěstí, létající přání. I na ty si musí letos lidé nechat zajít chuť.

Jak tedy letos příchod nového roku oslavit? Městské ulice budou plné života s nočními trhy, kde můžete objevovat místní umělecké díla, tradiční dobroty a různé suvenýry. Můžete si také vyrazit někam s přáteli či rodinou, nebo se podílet na nějaké dobročinné události a akci.

Pražané také mohou na Nový rok za symbolickou jednu korunu navštívit zoologickou a botanickou zahradu.

Nejnovější zprávy