Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sobota 28. září 2024

Svátek slaví Václav, Den české státnosti, zítra Michal

Předpověď počasí: Jaký bude pátek? Šance na další tropy existuje!

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Předpověď počasí: Jaký bude pátek? Šance na další tropy existuje!

Andrea Malá

20. června 2024 9:16

Letní den, ilustrační fotografie.

Česko už v tomto týdnu zažilo tropy a minimálně ještě v pátek mohou nejvyšší teploty překročit třicítku. Pak bude následovat přechod studené fronty. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). 

V pátek má vrcholit příliv tropického vzduchu od jihu před zvlněnou studenou frontou, která bude postupovat přes Česko k východu.

"V pátek bude zpočátku slunečno, během odpoledne a večera začne od západu přibývat oblačnosti a také přeháňky a bouřky.  Bouřky budou ojediněle i velmi silné doprovázené většími kroupami, přívalovými srážkami a silnými nárazy větru. Maxima místy překročí tropickou třicítku," uvedli meteorologové na sociální síti X.

Předpověď na pátek:

Polojasno až oblačno, ojediněle přeháňky. Během dne postupně od západu až zataženo a později zejména v Čechách déšť, přeháňky, místy bouřky, i silné nebo velmi silné. Nejnižší noční teploty 18 až 14 °C. Nejvyšší denní teploty 28 až 33 °C. Slabý, během dne mírný jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s se bude večer měnit na západní a v bouřkách zesílí.

Nejnovější zprávy