Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pondělí 16. září 2024

Svátek slaví Ludmila, zítra Naděžda

PŘEDPOVĚĎ POČASÍ: Dočkáme se Martina na bílém koni?

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

PŘEDPOVĚĎ POČASÍ: Dočkáme se Martina na bílém koni?

Jana Procházková

5. listopadu 2023 8:20

Ilustrační fotografie

Horské vrcholy v Česku pomalu dávají sbohem rekordně teplému podzimu letošního roku. Šumavské kopce během noci z pátku na sobotu poprvé pokryla vydatná vrstva sněhu a sněhové přeháňky budou jenom přibývat. Na horách se začíná bílá pokrývka už pomalu zabydlovat, počasí se změní a podle meteoroložky Dagmar Honsové bude příští týden vydatně sněžit na většině českých hor.

Na hřebenech Krkonoš v průběhu noci na včerejšek napadlo již zmíněných okolo patnácti centimetrů sněhu, zatímco Jeseníky byly obdařeny zhruba šesti centimetry bílé pokrývky. Co se týče příštího týdne, meteorologové předpovídají divokou směs aprílových změn, zatímco svatý Martin na svém běloušovi se projede zřejmě jen po vrcholech hor.

„Přes Česko budou přecházet jednotlivé frontální systémy, takže oblačnost bude proměnlivá. Tancovat budeme mezi kapkami deště, na horách mezi sněhovými vločkami,“ popsala meteoroložka Dagmar Honsová.

Co můžeme očekávat v dalších dnech?

V následujících dnech se můžeme připravit na proměnlivé počasí. Dnes očekáváme oblačno až zataženo s možností deště nebo přeháněk. Teploty se budou pohybovat mezi 9 až 13 °C. Zítra nás čeká obdobné počasí - oblačno až polojasno s možností přeháněk. Teploty v noci klesnou na 10 až 6 °C, zatímco ve dne se očekává 10 až 14 °C. Úterý přinese podobné podmínky - oblačno až polojasno s možnými přeháňkami a dokonce sněhovými srážkami na vrcholcích hor. Teploty v noci budou 8 až 4 °C, ve dne se čeká mezi 9 až 13 °C. Středa bude také oblačná s přeháňkami a sněhovými srážkami na horách. Teploty klesnou v noci na 6 až 2 °C a ve dne se vyšplhají k 7 až 11 °C. Stejné podmínky přetrvají i ve čtvrtek - oblačno s přeháňkami a sněhovými srážkami na horách. Teploty v noci budou 5 až 1 °C, ve dne se dosáhnou opět 7 až 11 °C.

Nejnovější zprávy