Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pondělí 16. září 2024

Svátek slaví Ludmila, zítra Naděžda

Předpověď počasí: Mrazy pod -10 °C udeří už zítra. Hrozí i další nebezpečné jevy

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Předpověď počasí: Mrazy pod -10 °C udeří už zítra. Hrozí i další nebezpečné jevy

Andrea Malá

7. ledna 2024 17:10

Zima, ilustrační fotografie.

Česko zasáhnou už zítra silné mrazy, kdy teploty klesnou pod -10 stupňů. Kromě nich udeří i silný vítr, místy se mohou tvořit sněhové jazyky či závěje. Meteorologové vydali hned čtyři výstrahy. 

Meteorologové uvedli, že od pondělního večera do čtvrtečního rána budou teploty v noci a ráno místy klesat i pod -12 °C. 

Během dnešního dne napadne ve Slezsku, na východě Moravy a na jihu a jihozápadě Čech 7 až 15 centimetrů sněhu. "V neděli 7.1. a v pondělí 8.1. bude na Moravě a ve Slezsku místy foukat silný vítr s nárazy přes 65 km/h. Kvůli větru a sněžení se v kraji Vysočina a místy na Moravě a ve Slezsku mohou tvořit sněhové jazyky, v Jeseníkách i závěje," napsali meteorologové.

Na síti X poskytli i aktuální informace ohledně povodňové situace. Na dolním Labi bude hladina pozvolna klesat. Na dolní Moravě se dnes očekává kulminace a pak bude následovat pozvolný pokles. Kvůli zvýšenému odtoku z vodních nádrží se bude Vltava udržovat nad úrovní prvního stupně povodňové aktivity v Praze a kolem třetího stupně v Českém Krumlově. 

Nejnovější zprávy