Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sobota 27. července 2024

Svátek slaví Věroslav, zítra Viktor

Předpověď počasí na leden: Česko vyhlíží ochlazení. Dočká se?!

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Předpověď počasí na leden: Česko vyhlíží ochlazení. Dočká se?!

Andrea Malá

2. ledna 2024 9:29

Ilustrační fotografie.

Nový rok zatím návrat zimy nepřinesl, v aktuálním výhledu ale meteorologové avizují ochlazení. Zatímco momentálně se maxima drží poměrně výrazně nad nulou, ještě v tomto týdnu klesnou někam k bodu mrazu. 

Meteorologové předpokládají, že jako celek bude období do 28. ledna teplotně průměrné. Tento týden ale ještě bude nadprůměrný, poznamenali. 

"Průměrné minimální noční teploty se budou pohybovat kolem 2 °C, uprostřed týdne kolem 5 °C, na konci kolem -2 °C. Maximální denní teploty budou kolem 5 °C, uprostřed týdne až kolem 8 °C, na konci týdne již kolem 0 °C," uvedli ve výhledu.

Další tři týdny mají být s největší pravděpodobností teplotně průměrné. Konkrétně příští týden se budou nejvyšší teploty držet kolem nuly a nejnižší okolo -4 °C.

Srážkově půjde o průměrné období s velkými rozdíly v jednotlivých týdnech. "V prvním týdnu očekáváme nadprůměrné úhrny kolem 25 mm, v dalších kolem 10 mm a v posledním jen kolem 5 mm," sdělili meteorologové.

"V prvním týdnu budou převažovat v nižších polohách dešťové srážky, v ostatních týdnech smíšené nebo sněhové, přechodně i mrznoucí. Zpočátku se i na horách přechodně vyskytne déšť," dodali. 

Nejnovější zprávy