Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sobota 27. července 2024

Svátek slaví Věroslav, zítra Viktor

Předpověď počasí na Silvestra: Jak bude na závěr letošního roku?

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Předpověď počasí na Silvestra: Jak bude na závěr letošního roku?

Andrea Malá

30. prosince 2023 9:55

Podzim, ilustrační fotografie.

Na jižní Moravě dnes mohou teploty překročit i deset stupňů, maxima mají atakovat podobné teploty i na Silvestra. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). 

Závěrečného prosincového dne bude do Česka od jihu zasahovat výběžek vyššího tlaku vzduchu, který ovšem zeslábne. Během dne začne ovlivňovat počasí od jihozápadu další slábnoucí studená fronta.

Nejvyšší teploty se budou držet v rozmezí od 2 do 6 °C, při déletrvající zmenšené oblačnosti dosáhnou až 10 °C. Zejména v Čechách hrozí večer místy déšť nebo přeháňky.

Počasí přes den (07-24):

Zataženo nízkou oblačností nebo mlhy, ráno i mrznoucí, jen místy polojasno. Během dne od západu přibývání frontální oblačnosti, večer v Čechách místy déšť nebo přeháňky, v polohách nad 900 m postupně srážky smíšené nebo sněhové. Nejvyšší teploty 2 až 6 °C, při déletrvající zmenšené oblačnosti až 10 °C. Slabý jihovýchodní až jižní vítr do 4 m/s, na severovýchodě Čech a na Moravě vítr místy mírný 2 až 6 m/s. Večer se bude vítr v Čechách měnit na mírný jihozápadní.

Nejnovější zprávy