Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pondělí 16. září 2024

Svátek slaví Ludmila, zítra Naděžda

Předpověď počasí na tento týden: Bude chladno, středa přinese krátkou změnu

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Předpověď počasí na tento týden: Bude chladno, středa přinese krátkou změnu

Andrea Malá

15. ledna 2024 10:18

Zima, ilustrační fotografie.

Nad Česko bude i v tomto týdnu proudit chladný vzduch od severozápadu, počasí ale bude oproti začátku uplynulého týdne rozdílné, uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) na sociální síti X. Co tedy máme čekat?

Protože vzduch bude mnohem vlhčí, očekává se více proměnlivé oblačnosti, která zejména na hory přinese sněžení. Počítat je třeba také se silným větrem. Na většině území budou panovat celodenní mrazy, pouze lokálně mohou teploty v nížinách vystoupit odpoledne slabě nad nulu.

"Nejvíce sněhu by mělo napadnout za pondělí a úterý v Jizerských a Orlických horách, Jeseníkách a zejména pak v Krkonoších, kde by mohlo za oba dny napadnout i přes 30 cm nového sněhu - v hřebenových polohách možná i více," uvedli meteorologové.

Středa přinese krátkou, ale výraznou změnu v charakteru počasí, jelikož nad střední Evropou se nakrátko prosadí výrazné frontální a teplotní rozhraní. Na severu tak může sněžit, zatímco na jihu bude nejspíš ve stejnou chvíli pršet. Ve čtvrtek se začne od severozápadu opět výrazně ochlazovat, na jižní Moravě ale ještě mohou teploty šplhat k 10 °C.

"V pátek už by mělo být opět chladné počasí s teplotami jen kolem nuly nebo lehce pod nulou. Na víkend by se mohlo opět mírně oteplit - přesný výhled je prozatím ale nejistý," dodali meteorologové. 

Nejnovější zprávy