Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sobota 27. července 2024

Svátek slaví Věroslav, zítra Viktor

Předpověď počasí: Sluníčka si moc neužijeme, ale bude tepleji

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Předpověď počasí: Sluníčka si moc neužijeme, ale bude tepleji

Andrea Malá

11. prosince 2023 10:25

Zima, ilustrační fotografie.

Dnešek bude společně se středou nejteplejším dnem začínajícího prosincového týdne, který přinese vyšší teploty než v uplynulých dnech. Ochladí se až v pátek, vyplývá z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). 

V úterý bude oblačno až zataženo. Místy se bude vyskytovat občasný déšť, který má na severovýchodě v polohách nad 800 metrů přecházet ve sněžení. Večer začnou být srážky od jihozápadu četnější. Maxima dosáhnou 4 až 8 °C. 

Středa přinese podobné počasí. Zpočátku má pršet na většině území, postupně už jen místy. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 5 až 9 °C, na Moravě a ve Slezsku budou nižší.

Ve čtvrtek bude opět oblačno či zataženo. Hrozí občasný déšť, na severu bude v polohách nad 1000 metrů sněžit. "K večeru bude od severu déšť postupně přecházet do deště se sněhem a sněžení ve všech polohách," uvedli meteorologové. Očekávají se maxima od 2 do 6 °C.

V pátek bude oblačno, postupně místy polojasno. Ojediněle může sněžit, na horách bude pravděpodobnost vyšší. Nejvyšší teploty se přiblíží nule, budou se držet v rozmezí -1 až +3 °C.

Nejnovější zprávy