Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Neděle 8. září 2024

Svátek slaví Mariana, zítra Daniela

Předpověď počasí: Začíná tropický víkend! Dnes se pořádně ohřejeme

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Předpověď počasí: Začíná tropický víkend! Dnes se pořádně ohřejeme

Andrea Malá

27. července 2024 9:11

Letní den, ilustrační fotografie

V Česku začíná víkend, který bude zejména dnes místy se vším všudy tropický. Platí totiž výstraha před vysokými teplotami, které výrazně překročí třicítku. V neděli už bude o něco chladněji, vyplývá z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). 

Nejtepleji bude během celého víkendu dnes na jižní Moravě, kde maxima vyšplhají až na 35 stupňů. Tropických hodnot dosáhnou teploty na většině území. V neděli se ochladí, budou také hrozit dešťové přeháňky. 

Předpověď na sobotu:

Polojasno až oblačno, v jihovýchodní polovině území až skoro jasno. Na severozápadě a severu zpočátku ojediněle přeháňky. Později v Čechách od západu přibývání oblačnosti a v závěru dne zejména na západě a severozápadě přeháňky nebo déšť, ojediněle bouřky. Nejvyšší denní teploty 29 až 33 °C, na západě a severu Čech kolem 27 °C, na jihu Moravy až 35 °C, v 1000 m na horách kolem 21 °C, v Beskydech a na Šumavě až 25 °C. Slabý, postupně většinou mírný jižní až jihozápadní vítr 2 až 6 m/s se bude večer v Čechách místy měnit na severní.

Předpověď na neděli:

Oblačno až zataženo s přeháňkami nebo deštěm, ojediněle bouřkami. Během dne od severozápadu ustávání srážek a ubývání oblačnosti až do vyjasnění. Nejnižší noční teploty 22 až 18 °C, na západě a severu až 15 °C. Nejvyšší denní teploty 23 až 27 °C, na východě a jihovýchodě až 30 °C. Mírný severozápadní vítr 3 až 7 m/s. Na Moravě a ve Slezsku zpočátku slabý jižní vítr. Večer bude vítr slábnout.

Nejnovější zprávy