Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pondělí 1. července 2024

Svátek slaví Jaroslava, zítra Patricie

Prezident Pavel má nového spolupracovníka! Kdo povede komunikaci na Hradě?

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Prezident Pavel má nového spolupracovníka! Kdo povede komunikaci na Hradě?

Andrea Malá

16. října 2023 16:48

Petr Pavel

Petr Pavel byl členem komise, která vybrala nového ředitele komunikace Pražského hradu. Manažer, diplomat a bývalý novinář Vít Kolář nahrazuje Markétu Řehákovou, která působila i na pozici tiskové mluvčí. Kolář strávil začátek profesní kariéry i poslední roky v České televizi. 

Pavel uvedl, že se s Kolářem setkal a těší se na spolupráci. "Naše názory na službu novinářům i veřejnosti se velmi shodují," sdělil prezident republiky.

"Přestože mám s podobnou prací zkušenosti, z nového úkolu mám velký respekt. Práce pro prezidenta je spojena s mimořádnou odpovědností. Budu se snažit maximálně využívat své znalosti a profesní zkušenosti. Chtěl bych se také rychle začlenit do týmu, který bude poskytovat profesionální podporu prezidentu republiky," řekl Kolář. 

Řeháková odešla na začátku října, tedy necelý měsíc poté, co skončila ve funkci ředitelky hradního tiskového odboru, i z pozice mluvčí prezidenta Petra Pavla. Podle dostupných informací skončila na Hradě dohodou. 

Hrad v poslední době oznámil několik personálních změn. S platností k úterý 5. září byl zrušen kabinet prezidenta Petra Pavla, skončila jeho ředitelka Linda Jozwiak Kopecká. O den později byl zřízen sekretariát prezidenta, jehož vedoucí se stala Lucie Obdržálková. Ve funkci také skončí šéf Pavlova poradního týmu Tomáš Richter. 

Nejnovější zprávy