Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pondělí 1. července 2024

Svátek slaví Jaroslava, zítra Patricie

Prezident Pavel přivítal prvňáčky první den ve školních lavicích: Popřál jim úspěšný školní rok

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Prezident Pavel přivítal prvňáčky první den ve školních lavicích: Popřál jim úspěšný školní rok

Nikola Horáková

4. září 2023 11:22

Petr Pavel

Prázdniny utekly jako voda a máme tu první školní den a jak už bývá tradicí, do jedné ze základních škol přijel prvňáčky přivítat i samotný prezident republiky. Petr Pavel navštívil základní školu v Bukovanech na Sokolovsku a poté se vydal na základní a mateřskou školu v Sadově na Karlovarsku. 

„Tento den si budete pamatovat celý život. Je to velká změna ve vašem životě, doteď jste si hrály a teď se budete muset i učit. Každého bude bavit něco, nejhorší, co by se vám mohlo stát, je, že by vás nebavilo nic,“ řekl školákům Pavel v úvodním proslovu a popřál jim hodně štěstí v novém školním roce. 

Děti také nabádal ke čtení, neboť knihy jsou podle něj oknem do světa. Poté zavítal do Sadova na Karlovarsku, kde přivítal děti v místní základní i mateřské škole. 

Kromě Pavla žáky ve škole přivítali také premiér Petr Fiala s ministrem Bekem, kteří zavítali na Střední zahradnickou školu v Rajhradu u Brna. 

Fiala v úvodním proslovu řekl: „Jedna z nejdůležitějších věcí, kterou vás může škola naučit, vedle těch praktických dovedností a teoretických znalostí, je ta touha být otevřen novým věcem.

Ministr Bek ve svém úvodním proslovu představil dvojici novinek, které budou součástí nového školního roku. Konkrétně se zmínil o digitalizaci přijímaček na středních školách a reformě oborové struktury středních škol. 

Nejnovější zprávy