Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čtvrtek 4. července 2024

Svátek slaví Prokop, zítra Den slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje

První miminko roku narozené v Praze je holčička Lara

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

První miminko roku narozené v Praze je holčička Lara

Lenka Kučerová

1. ledna 2024 9:13

Ilustrační fotografie

Prvním narozeným dítětem v Praze v letošním roce je malá holčička jménem Lara, která přišla na svět osm minut po půlnoci ve Fakultní nemocnici Bulovka. Váží 3188 gramů. Druhým novorozeným je chlapec pojmenovaný Artur, který se narodil šestnáct minut po půlnoci ve Fakultní nemocnici v Motole, uvedl server idnes.cz.

Ve středních Čechách bylo letos první dítě narozeno v nemocnici v Rakovníku. Hanna přišla na svět v 00:41 a vážila 2860 gramů. Prvním chlapcem byl Tobiáš, narozený o tři minuty později v nemocnici v Kolíně.

Další děti přišly na svět v Příbrami, Hořovicích a Mladé Boleslavi. V Mělníku se loni prvním středočeským novorozeným dítětem stala holčička Patricie, která se narodila zhruba hodinu a půl po půlnoci.

V jihočeských nemocnicích se stala prvním letošním novorozeným dítětem holčička Amálie z Písku, kterou porodila Karolína Voráčková 53 minut po půlnoci. Měří 50 centimetrů a váží 3550 gramů.

Druhým letošním novorozeným v Jihočeském kraji je Ellen, která přišla na svět ve 02:17 v Jindřichově Hradci. Třetím v pořadí je chlapec Jan, narozený ve 03:29 v Českých Budějovicích. 

První narozené dítě na Vysočině je chlapec jménem Makar. Narodil se 14 minut po půlnoci v Pelhřimově. Vážil 3800 gramů. 

Zřejmě úplně prvním miminkem narozeným v Česku je ale Barborka. Přišla na svět už minutu po půlnoci v jihomoravském Vyškově.

Nejnovější zprávy